Zo bescherm je je bedrijfswagen tegen autodiefstal - Autodiefstal.info

Zo bescherm je je bedrijfswagen tegen autodiefstal

0

Een bedrijfswagen is relatief vaak het doelwit van autodieven. Dit komt omdat er vaak veel duur gereedschap in staat opgeslagen en omdat de auto zelf ook relatief veel waard is. 

Het is daarom erg rendabel voor autodieven om het op een bedrijfsauto te munten. Daarom is het belangrijk je bedrijfswagen extra te beveiligen tegen diefstal. In deze blog lees je enkele tips voor het beveiligen van je bedrijfsauto.

Laat een extra slot op je bus zetten

Het standaard bestelbus slot is voor dieven makkelijk te forceren. Daarom is het verstandig om een extra slot op je bedrijfswagen te laten installeren, zodat je auto en de spullen binnenin dubbel beschermd zijn. Dit kan misschien een kleine investering zijn, maar een nieuwe bestelbus plus inhoud moeten kopen is natuurlijk nog duurder! Je hoeft je geen zorgen te maken dat je tijdens de installatie zonder bestelbus zit, want vaak kan zo’n extra slot op locatie worden geïnstalleerd terwijl jij met je eigen klus aan de gang gaat.

Parkeer je bus op een veilige plek

Dieven werken graag waar en wanneer ze niet makkelijk opgemerkt worden. Dat wil zeggen waar weinig mensen zijn en in het donker. Om de kans dat je bestelbus wordt gestolen zo klein mogelijk te maken, parkeer je hem dus op een lichte en drukbezochte plek. Een parkeerplaats in het zicht is ideaal, en als deze verlicht wordt door een lantaarnpaal heb je de jackpot al helemaal te pakken.

Schaf een alarmsysteem aan

Zoals al eerder is gezegd, dieven werken graag onopvallend. Daarom zal een ingebouwd alarmsysteem met sirenes en knipperlichten ze meteen afschrikken wanneer ze jouw bus proberen te betreden. Zorg er wel voor dat het alarmsysteem wat je koopt goedgekeurd is door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM), want anders heb je alsnog kans dat inbrekers er met de inhoud van je bus vandoor gaan.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.