Wat is een sloopauto waard? - Autodiefstal.info

Wat is een sloopauto waard?

0

Wat is een sloopauto waard?

Is uw auto gestolen geweest of heeft er Joi ride plaatsgevonden met uw auto? Vaak worden de gestolen auto helemaal total loss teruggevonden. Het komt ook voor dat gestolen auto’s voor een diefstal of bankroof worden gebruikt en vervolgens in de brand worden gezet!

Uw auto is dan ineens helemaal niks meer waard en kan worden afgevoerd naar de autosloperij. Hopelijk bent u dan goed verzekerd zodat u een vervangende auto kunt terugkopen. Want voor uitgebrande auto’s is de dagwaarde beperkt.

Vaak worden luxe auto’s met brandschade compleet doorverkocht voor uitsluitend de carrosserie en het registratiebewijs. De handel in dit soort voertuigen is niet helemaal pluis want u mag zich zeker afvragen waarom iemand alleen een carrosserie zou willen kopen.

Wanneer er brandschade is geweest aan een oudere auto en deze volledig is uitgebrand kan ook de autosloperij niks meer met de auto betekenen. Het is uitsluitend nog oud ijzer want alle onderdelen zijn onbruikbaar geworden.

Wat als uw auto een schadeauto is geworden?

Na een Joi ride komt het regelmatig voor dat de auto als schadeauto wordt teruggevonden. De auto is tegen de vangrail aangezet en is volledig total loss! Op dat moment heeft u een schadeauto die u hoogstwaarschijnlijk verkocht zal gaan worden aan de autosloperij.

Bij grote schade krijgt het voertuig vaak een WOK melding dit kan betekenen dat de schadeauto helemaal niet meer gemaakt kan worden. Het voertuig is technisch vaak niet meer te repareren en als dit toch gebeurd wil de RDW graag zien dat het vakkundig is uitgevoerd.

U kunt nog een hoge vergoeding verkrijgen voor uw schadeauto.

Uw schadeauto is voor het autodemontagebedrijf wel interessant. Zeker als het nog een relatief jonge auto betreft. De nog goede onderdelen kunnen vaak prima worden verkocht. In de autobranche is veel vraag naar tweedehands onderdelen van schadeauto. Nieuwe onderdelen zijn vaak erg kostbaar en uitsluitend via de het dealerkanaal verkrijgbaar.

Mede door de grote vraag naar tweedehands auto onderdelen is de sloperij altijd bereid u een goede inkoopprijs te betalen voor uw schadeauto. Heeft u een schadeauto te koop? Vergelijk dan altijd de inkoop tussen verschillende partijen. Soms kunnen de geboden bedragen wel 30 t/m 40 % verschillen. Een goede vergelijking maken bij de verkoop van uw sloopauto is altijd van belang. Zo weet u precies wat uw schadeauto waard is.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.