Voordeur aan je vervanging toe? Dit zijn de mogelijkheden - Autodiefstal.info

Voordeur aan je vervanging toe? Dit zijn de mogelijkheden

0

Heeft je voordeur zijn beste tijd gehad en is hij aan vervanging toe? Dat is het goed om je te oriënteren op de mogelijkheden. Het hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn dat je de deur voor een soortgelijke deur moet vervangen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel door en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe voordeur.

Houten voordeuren

Van oudsher is vrijwel ieder huis met een houten voordeur uitgerust. En dat is niet zonder reden. Een houten voordeur is namelijk relatief goedkoop en gaat tientallen jaren mee, mits je hem goed onderhoudt. Houten voordeuren zijn bovendien leverbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Denk bijvoorbeeld aan voordeuren waarin ramen zijn verwerkt of deuren met een patroon in het deurblad.

Het nadeel van een houten voordeur is dat je om de paar jaar de deur opnieuw moet schilderen. Met een goede verflaag is het hout tegen de weersomstandigheden beschermd. Een ander nadeel van houten deuren is dat ze ‘werken’. 

Met ‘werken’ wordt het krimpen en uitzetten van het hout bedoeld. Het werken van het hout zorgt ervoor dat je soms last kan hebben van een deur die stroef sluit of een deur die eenvoudig sluit, maar waarbij tocht en kou langs de kieren van de deur naar binnenkomt.

Aluminium voordeuren

Aluminium voordeuren hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Een voordeur gemaakt van aluminium is sterk, onderhoudsvrij en werkt niet. Hierdoor gaat de voordeur dus altijd goed open en dicht en heb je nauwelijks last van tocht en kou dat via de voordeur je woning binnenkomt. Dit is een belangrijk pluspunt nu de energieprijzen zo hoog zijn.

Aluminium voordeuren zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleuren en verschillende vormen voor de ramen. Ook op het gebied van handvatten is er veel keus.

Een belangrijke overweging om wel of niet voor een aluminium voordeur te kiezen, is de aanschafprijs. Die ligt namelijk behoorlijk hoog. Daarentegen heb je geen onderhoudskosten. Op de lange termijn komen aluminium voordeuren en houten voordeuren steeds dichter bij elkaar in de buurt als het om de kosten gaat.

Garagedeur en aluminium voordeur met dezelfde look

Als je besluit om een aluminium voordeur te kopen en je ook een garagedeur hebt is het goed om te weten dat het Duitse merk Hörmann garagedeuren levert in dezelfde look en feel als de aluminium voordeuren die ze in hun assortiment hebben. Bekijk hier alle soorten Hörmann garagedeuren.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.