Verklein de kans op autodiefstal - Autodiefstal.info

Verklein de kans op autodiefstal

0

Verklein de kans op autodiefstal

Een auto is voor veel mensen een onmisbaar bezit. Je gaat er dagelijks mee naar je werk of je brengt je kinderen snel en gemakkelijk naar de kinderopvang. Diefstal van je auto is dan ook zeer vervelend en wil je voorkomen. De tips in dit artikel kunnen daarbij helpen.

Kies voor een goede garagedeur

Veel mensen nemen voldoende maatregelen om hun woning tegen inbraak te beschermen, maar zien de garagedeur daarbij vaak over het hoofd. Hoe goed je je woning ook beveiligd is, als je via de garage eenvoudig naar binnen kunt komen, is een inbraak snel gepleegd en ben je jouw auto alsnog kwijt.

Goede beveiliging van je garage begint onder andere met een goed beveiligde garagedeur. Of je nu een roldeur, openslaande deur of een moderne sectionale garagedeur hebt: op ieder model kun je sloten aanbrengen waardoor een inbraak minder gemakkelijk wordt.

Een garagedeur specialist kan je adviseren bij de aanschaf van de juiste sloten. Wij raden aan om de installatie van de sloten door een monteur van het bedrijf uit te laten voeren, zodat je zeker weet dat je deur voor de garage op correcte wijze beveiligd is.

Voorzie je auto van een alarm

Wanneer een auto zichtbaar beveiligd is (bijvoorbeeld door een knipperend alarmlichtje en een klein stickertje op de autoruiten) zijn dieven minder snel geneigd om je auto te stelen. Ook is het aan te raden dat (wanneer je een duurdere auto hebt) GPS-beveiliging in de auto te installeren. Zo kun je bij diefstal precies zien waar je auto zich bevindt.

Graveer het kenteken in de autoruiten

Wanneer je een auto koopt, is het aan te raden om het kenteken in de autoruiten te laten graveren. Autodieven verwisselen immers de nummerborden als ze een auto hebben gestolen, maar zullen in dat geval ook de autoruiten moeten vervangen. Daar hebben ze vaak geen zin in, waardoor ze auto’s met gegraveerde autoruiten sneller zullen laten staan.

Parkeer je auto in het zicht

Een laatste tip die we je willen meegeven om diefstal van je auto te voorkomen, is om je auto op een plek te parkeren waar hij in het zicht staat. Dieven kiezen er immers liever voor om een auto open te breken die goed verstopt staat, dan een auto die bijvoorbeeld voor de deur geparkeerd staat. Probeer je auto daarom altijd op een plek met vrij zicht te parkeren.

Diefstal van je auto is altijd vervelend. Door echter je gezonde verstand te gebruiken kun je het risico op autodiefstal al een stuk kleiner maken. Autodiefstal kun je echter nooit uitsluiten en daardoor is het afsluiten van een verzekering met een goede dekking voor autodiefstal voor veel mensen een geruststellende maatregel.

Zo weet je dat wanneer je auto onverhoopt toch gestolen wordt, je bij je verzekering voor een schadevergoeding kunt aankloppen. Aan een uitkering zijn vaak wel allemaal eisen verbonden, zie ook dit artikel. Verdiep je dus goed in de voorwaarden.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.