Theorie-examen halen? Waardevolle tips - Autodiefstal.info

Theorie-examen halen? Waardevolle tips

0

Veel mensen vinden het lastig om hun theorie-examen in één keer te halen. Presteren onder tijdsdruk is immers lastig en de vragen kunnen soms best ingewikkeld zijn. Toch kun je een aantal dingen doen om je slagingskans aanzienlijk te verhogen. In dit blogartikel vertellen je hier meer over.

Plan het theorie-examen tijdig in

Het is belangrijk om snel je theorie-examen in te plannen. Dat komt omdat het best wel even kan duren voordat je aan de beurt bent. En je hebt je theoriecertificaat nodig om het praktijkexamen af te mogen leggen. Het zou zonde zijn als je praktijkexamen wordt uitgesteld omdat je je theorie nog niet hebt gehaald.

Oefenen, oefenen en oefenen

Als er één ding belangrijk is bij theorie-examens dan is het wel je voorbereiding. Dat doe je enerzijds door de theorie door te nemen en anderzijds door veel oefenexamens te maken. Daarbij is het belangrijk dat je niet alleen vlak voor het examen leert, maar ook in de aanloop naar het examen toe. Op die manier ga je de stof steeds beter beheersen.

Probeer om de lesstof die je eerder hebt doorgenomen steeds even te herhalen als je naar een volgend hoofdstuk gaat. Op die manier fris je de opgedane kennis op.

Goed om te weten: je kunt bij de meeste rijscholen theorielessen volgen, zodat je een stok achter de deur hebt om te gaan oefenen. Informeer bij je rijschool naar de mogelijkheden.

Breng de theorie in de praktijk

Het is raadzaam om met je praktijklessen te beginnen als je je theorie-examen nog niet heb gehaald. Op die manier doe je tijdens de praktijklessen automatisch al wat ervaring op met de verkeersregels. En andersom is het natuurlijk ook zo dat wanneer je stukken theorie hebt doorlopen je tijdens de praktijklessen dingen gaan herkennen die je geleerd hebt.

Zelfmotivatie

Op de dag van je examen zal je waarschijnlijk zenuwachtig zijn. Het klinkt misschien vreemd, maar kijk jezelf op de dag van je examen in de spiegel aan en zeg hardop dat jij gaat slagen. Je mindset speelt een zeer belangrijke rol als je examen moet doen.

Kijk verder uit met oppeppende drankjes, zoals energydrink of sterke koffie. Je kunt er onrustig van worden terwijl je bij het theorie-examen kalm moet blijven om het juiste antwoord te geven.

Wat is jouw tip? 

Heb je zelf nog een andere tip die niet in dit artikel staat? Deel hem dan met ons. Zo helpen we elkaar en slagen er meer mensen in één keer. 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.