Ontstaan SEAT - Autodiefstal.info

Ontstaan SEAT

0

Seat is een Spaans automerk en behoort net als de merken Volkswagen, Audi, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini en Porsche tot de Volkswagen-groep. In 1950 werd het merk opgericht. Op 13 november 1953 reed de eerste SEAT over de weg. Deze Seat kreeg de naam Seat 1400 en bleef tot 1964 in de productie. Deze auto haalde een topsnelheid van 120 kilometer per uur. Deze werd toen nog geproduceerd in de Zona Franca-fabriek in Barcelona. Na dit model volgde er nog diverse andere modellen. Waaronder de Seat Ibiza. Dit is één van de meest populaire modellen van Seat. Seat kwam in 1983 naar Nederland.

Prestaties SEAT in Nederland

In 2019 boekte Seat een verkooprecord met wereldwijd 574.100 verkochte auto’s. In Nederland werd in 2019 ook een recordaantal nieuwe Seat-exemplaren verkocht. Er werden voor het eerst meer dan 10.000 Seat’s verkocht in Nederland (10.697). Hiermee genereerde Seat een verkooptoename van bijna 9% ten opzichte van het jaar ervoor. Als gevolg hiervan steeg het Nederlandse marktaandeel van Seat van 2,2% naar 2,4%.

Diverse modellen van Seat

Seat beschikt over diverse modellen die gemaakt worden voor het grote publiek. Dit is te merken aan het feit dat Seat betaalbare auto’s levert. Voorbeelden van populaire modellen van Seat zijn de Seat Mii, Seat Ibiza, Seat Arona, Seat Leon en de Seat Ateca. De Seat Ibiza is een zeer compacte auto en is terug te vinden in het B-segment. De auto is al meerdere decennia een betaalbare en allround auto. Hierdoor is de auto populair in Nederland. De Seat Leon is een auto die terug te vinden is in de compacte middenklasse. De auto is qua populariteit vergelijkbaar met de Seat Ibiza en is misschien nog wel wat populairder dan dit model. De Seat Arona is een extra compacte crossover met een verhoogde zit. Dit model is in een relatief korte tijd als iets ruimere en hogere uitvoering van de Seat Ibiza veel geleverd.

Kortom, Seat is vanwege haar betaalbaarheid een auto voor het grote publiek. Het merk groeit in populariteit zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen. Dit maakt het merk interessanter voor consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe auto.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.