Lease auto gestolen, wat nu? - Autodiefstal.info

Lease auto gestolen, wat nu?

0

Het zal je maar overkomen, je lease auto waar je maandelijks voor betaald wordt gestolen. Dit is heel vervelend en je zal in eerste instantie waarschijnlijk dan ook erg boos zijn. Als de boosheid weg is wordt het tijd om na te denken wat de vervolgstappen zijn. Wat moet je regelen als je lease auto gestolen is? Zakelijk leasen is heel aantrekkelijk, maar een gestolen auto zorgt ineens voor hele andere problemen.

Politie inschakelen

Allereerst is het verstandig om de politie te bellen. Hiervoor gebruik je niet het noodnummer. In plaats daarvan kun je bellen naar 0900-8844 waar een politieagent je te woord zal staan. Tevens kan je dan ook gelijk aangifte doen van de diefstal van je voertuig. Deze aangifte heb je nodig voor de verzekering. Daarnaast kan het zijn dat de politie besluit om een onderzoek te starten. Dit zullen zij helaas lang niet altijd doen door de lage bezetting. Mogelijk wordt met een onderzoek de auto toch nog teruggevonden.

Contact leasemaatschappij

Nadat je de politie op de hoogte hebt gebracht kan je het best gelijk ook je leasemaatschappij informeren over de diefstal. Belangrijk is dat je nog in het bezit bent van de autosleutels van de auto. Ook als je enkel schade hebt door een poging tot autodiefstal dien je dit te melden aan de leasemaatschappij. Je leasemaatschappij kan je ook inlichten over verdere stappen. Over het algemeen geldt dat het contract wordt ontbonden als de auto na 30 dagen nog niet teruggevonden en betaal jij daar extra kosten voor.

Voorkomen

Het liefst wil je natuurlijk voorkomen dat je auto gestolen wordt. Een bedrijfswagen leasen is ontzettend handig, en daarom kun je zelf ook extra stappen nemen om diefstal te voorkomen. Allereerst is het verstandig altijd dubbel te checken of je je auto echt op slot hebt gezet. Druk dus niet alleen op het knopje om hem af te sluiten maar voel ook nog even of de deur inderdaad niet opengaat. Daarnaast kun je het beste je auto leeghalen als je deze verlaat. Auto’s worden namelijk nog steeds vaak opengebroken voor waardevolle spullen die zichtbaar zijn achtergebleven.

 

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.