Je auto laten polijsten; wat en waarom? - Autodiefstal.info

Je auto laten polijsten; wat en waarom?

0

De meeste mensen rijden eens in de zoveel tijd met hun auto door de wasstraat, of spuiten hem zelf even af met de tuinslang en wat sop. Je zult echter merken dat je op een gegeven moment de auto niet meer zo blinkend kan krijgen als wanneer je de auto kocht, hoe hard je ook poetst. De kleur van de lak is wat dof geworden, en hier en daar zit een krasje. Erg zonde natuurlijk, zeker als er verder niks mankeert aan je auto! Een goede oplossing om je auto weer als nieuw te krijgen is door hem te laten polijsten. Maar wat is dit precies? Wij leggen het uit in dit artikel!

 

Wat is het polijsten van je auto?

Laten we beginnen met te kijken naar wat polijsten van je auto precies in houdt. Bij polijsten wordt de lak van je auto als het waren hersteld. Als eerst wordt de lak van de auto grondig schoon gemaakt. Hierbij wordt vaak gebruik gemaak van een kleibehandeling. Vervolgens vindt het polijsten plaats. Hierbij wordt er een hele dunne laag van je lak afgeschaafd. Dit is de bovenste laag die verkleurd en beschadigd is. Na het polijsten dient er uiteraard weer een laag aangebracht te worden die de lak beschermt tegen zaken als regen, zon en steentjes. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van een wax. Er zijn hiervoor verschillende soorten wax. De duurdere waxen bieden betere en langere bescherming dan de goedkopere, en hebben vaak extra glans. Een andere optie is om te kiezen voor een glascoating. Deze biedt de beste en langdurigste bescherming.

 

Wanneer polijsten wel en niet zinvol is

Zoals al kort beschreven, laat polijsten je lak er weer als nieuw uit zien. Bij een verkleurde lak en kleine krasjes is polijsten een erg effectieve methode. Echter is polijsten niet altijd de oplossing. Bij hele diepe krassen zal polijsten namelijk niet goed werken. Dit soort krassen zitten vaak niet alleen op de bovenste laag van de lak, maar dieper erin. In dit geval zal er dus voor een andere herstelmethode gekozen moeten worden, zoals het overspuiten van de lak.

 

De kosten van polijsten

De kosten van een polijstbeurt zijn moeilijk te zeggen. Iedere auto is tenslotte anders. De ene zal genoeg hebben aan een lichte polijstbeurt, en bij de andere zal een stevigere polijstbeurt nodig zijn. Vraag daarom naar de kosten van je auto laten polijsten door Legal Shine Detailing.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.