Hoe bescherm je je auto? - Autodiefstal.info

Hoe bescherm je je auto?

0

Het beschermen van je auto is niet altijd zo snel en efficiënt geregeld zoals het vervangen van een slot of het aanleggen van kolombescherming. Bij dit soort zaken kun je simpelweg terecht bij verschillende bedrijven om aan de juiste materie komen. Je auto beveiligen tegen diefstal is echter wat genuanceerder. Je weet dat autodiefstallen regelmatig gebeuren, maar je hoopt dat het jou nooit overkomt. Helaas vinden autodieven steeds geavanceerdere manieren om auto’s te stelen. Daarom geven we je graag enkele tips om autodiefstal te voorkomen. 

Stuurslot gebruiken 

Je kunt kolombescherming of vangrails kopen bij Vangrails.com. Maar waar moet je nog meer op letten? Gebruik bij het parkeren altijd het ingebouwde stuurslot van je auto. Nadat je de sleutel uit het contact hebt gehaald, draai je het stuur een klein stukje om het te vergrendelen. Draai bij het parkeren in de buurt van een stoeprand de wielen in de richting van de stoeprand. Dit zal het slepen veel moeilijker maken.

Overweeg een pedaalslot

Je kunt ook een pedaalslot gebruiken, in plaats van een stuurslot. Een pedaalslot gaat over je koppeling en rempedaal heen, waardoor ze niet meer te gebruiken zijn. Dieven die je auto willen inbreken en deze willen verplaatsen, hebben het hierdoor een stuk lastiger. Let er wel op dat een pedaalslot meestal alleen geschikt is voor handgeschakelde auto’s. 

Externe stuurvergrendeling

Je kunt ook overwegen een extern stuurslot aanschaffen. Hoewel sommige dieven inmiddels hebben uitgevogeld hoe ze er doorheen kunnen komen, schrikt het slot hen altijd af. Met een stuurslot is het veel ingewikkelder om een auto te stelen, en het kost ook meer tijd. Prijzen voor stuursloten variëren van € 20 tot € 120, afhankelijk van de kwaliteit. 

Alarmsysteem inbouwen 

Het beste afschrikmiddel tegen inbraak en/of diefstal, is wellicht een goed werkend alarmsysteem. Het kan dus handig zijn deze te laten inbouwen in jouw auto. Als je een alarmsysteem wilt laat installeren, moet je ervoor zorgen dat deze aan de eisen voldoet van de SCM, oftewel Stichting Keurmerk Motorvoertuig Beveiliging. Dit wordt door de meeste autoverzekeraars namelijk verplicht gesteld. 

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.