Help! Mijn auto is gestolen - Autodiefstal.info

Help! Mijn auto is gestolen

0

De wekker gaat. Je neemt een douche, je kleedt je aan en begint vol goede moed aan een nieuwe werkdag. Je trekt fluitend de deur achter je dicht en wilt in je auto stappen, maar tot je afgrijzen staar je naar een lege plek op de plaats waar je gisterenavond nog je auto had geparkeerd. Secondenlang kijk je vol ongeloof om je heen, maar hij is echt weg. Je auto is vannacht gestolen! En nu? Je moet natuurlijk je werkgever op de hoogte stellen van het feit dat je zonder vervoer zit en de per direct de nodige stappen moet ondernemen met betrekking tot de diefstal, maar er zijn telefoontjes die net even wat belangrijker zijn.

Reageer onmiddellijk

Het is belangrijk dat je meteen stappen onderneemt. De autodief rijdt namelijk op dat moment met een auto dat op jouw naam staat, met alle gevolgen van dien. Bel onmiddellijk alarmnummer 112 om de diefstal te melden. Geef bij de melding het kenteken, de kleur van de auto en alle bijzonderheden waaraan de auto te herkennen is door. Doe meteen aangifte van diefstal, het is daarbij ook belangrijk dat je de kilometerstand en dagwaarde van de auto doorgeeft. Bel ook zo snel mogelijk naar je autoverzekeraar, deze kan op zijn beurt de verzekering tijdelijk stopzetten. Je kunt de auto ook als vermist opgeven bij verzekeringsbureau voertuigcriminaliteit. Als je deze stappen hebt gevolgd dan rijdt de autodief in een auto dat in alle systemen als gestolen staat opgegeven. Dit maakt de kans dat je auto wordt teruggevonden een stuk groter.

Wat als niet je auto, maar wel je autosleutels zijn gestolen?

Je auto staat er nog, maar een zakkenroller heeft wel je autosleutels ontvreemd. Ook dit soort scenario’s zijn mogelijk. Zonder autosleutel staat je auto stil, dus er moet zo snel mogelijk een nieuwe komen. Maar deze koop je niet zomaar even bij een sleutelmaker op de hoek. Je zult naar een erkende dealer moeten om een nieuwe sleutel, en sloten te laten maken. In sommige gevallen dekt de autoverzekering de kosten. De dealer zal altijd vragen naar persoonlijke gegevens, hij moet uiteraard weten of jij de rechtmatige eigenaar bent. Neem dus altijd je legitimatiebewijs en autopapieren mee. Ook het chassisnummer zal moeten worden doorgegeven. Dit alles moet binnen een bepaalde termijn gebeuren, anders heeft dit probleem invloed op de verzekering van je auto. En vergeet ook in dit geval geen aangifte van diefstal te doen.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.