Functionaliteit van dashcams - Autodiefstal.info

Functionaliteit van dashcams

0

Een dashcam is een digitale videorecorder die de beelden vastlegt die binnen de lens komen. Dashcams zijn verkrijgbaar als ‘duo’, waarbij zowel op de voor- als achterruit een dashcam bevestigd kan worden. De meest voorkomende dashcams zijn echter solo dashcams die op de vooruit (bij de spiegel) bevestigd zijn. In Nederland is het gebruik van dashcams de laatste jaren bijzonder toegenomen. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van Dashcams?

Het voordeel van dashcams

Waarom zou u een dashcam kopen? Dashcams nemen tijdens het rijden de live beelden op die binnen het bereik van de camera zijkomen. De opgenomen beelden kunt u later bekijken en hier wellicht nog lang van genieten, want de beelden geven een uniek verslag van uw autoritten. Zo kunt u al uw ritten gemaakt op vakantie nog vele malen terugkijken! De dashcam is er dus ook voor recreatief gebruik.

Dashcam kopen

Bij vele aanbieders kunt u dashcams kopen, zowel in winkels, maar ook online. Vergelijk eerst voordat u koopt en ga na wat voor u belangrijk is, zoals de scherpte van het beeld en de opname mogelijkheid. Het beste is om een dashcam te kopen bij aanbieders die een grote keuze mogelijkheid bieden en uitgebreide productomschrijvingen kennen. Dashcams voor uw auto hier online WWW.BESTEONDERDELEN.NL.

Dashcam beelden als bewijsmateriaal

Naast recreatief gebruik biedt de dashcam ook een serieuze functie: zodra u te maken krijgt met een strafbaar feit binnen het verkeer, of u bent betrokken bij -of indirect getuige van- autoschade of een verkeersongeval, dan kan de politie en/of verzekeraar aan u vragen de dashcam beelden te overhandigen. Dashcam beelden vormen een zeer betrouwbaar, nuttig en soms cruciaal bewijsmateriaal. Zowel voor uw eigen veiligheid, als dat van andere verkeersdeelnemers, is de dashcam zeer nuttig.

Wat mag u niet? Let op:

In verband met de privacywetgeving mag u niet zomaar uw dashcam beelden, genomen tijdens vakantie bijvoorbeeld, online plaatsen wanneer personen en kentekens duidelijk zichtbaar zijn voor derden.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.