Een tweedehands auto kopen: waar moet je op letten? - Autodiefstal.info

Een tweedehands auto kopen: waar moet je op letten?

0

Een auto kopen is super leuk. Zeker wanneer het je eerste is! Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een tweedehands auto. Welke dit zijn, beschrijven we in dit artikel!

Een auto zoeken

Voor je een auto kunt kopen zul je er eerst eentje moeten vinden. Hiervoor zijn er diverse websites. Kijk bijvoorbeeld eens bij RP Automotive!

Gegevens controleren

Wanneer je een auto op het oog hebt, is het verstandig om de gegevens te controleren voor je contact legt. Op internet zijn namelijk meer gegevens over een auto beschikbaar dan je in eerste instantie zou denken! Met alleen het kenteken al kun je zaken als het bouwjaar inzien. Veel van deze gegevens zijn gratis te bekijken. Heb je echt interesse, dan kun je voor een paar euro een uitgebreid rapport opvragen. Hierin staan zaken als de schadehistorie beschreven.

Gaan kijken

Zien de autogegevens er goed uit? Dan is het tijd om te gaan kijken. Stel de verkoper zoveel mogelijk vragen over de auto. Denk bijvoorbeeld aan waar de auto vooral voor gebruikt is en waarom de auto weg gaat. Een boodschappenautootje krijgt bijvoorbeeld meer te verduren dan een auto die enkel op de snelweg rijdt. Vraag ook om onderhoudspapieren, om te zien of de auto zijn jaarlijkse onderhoudsbeurten altijd netjes heeft gehad. Wanneer de auto er van binnen en buiten goed uit ziet, is het tijd om een proefrit te maken! Doe dit altijd, koop nooit zomaar een auto zonder er eerst goed in gereden te hebben.

De auto kopen

Is de proefrit goed bevallen en wil je de auto overnemen? Dan is het tijd om af te dingen. Vaak kun je bij autohandelaren namelijk nog een aardig bedrag van de prijs af krijgen! Wanneer je een akkoord hebt bereikt dien je de auto op je naam te zetten, een verzekering af te sluiten en je bent ready to go!

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.