Een nieuwe auto uitzoeken, welke opties heb je? - Autodiefstal.info

Een nieuwe auto uitzoeken, welke opties heb je?

1

De glorieuze tijden van jou en je auto zijn voorbij. Je bent toe aan wat vernieuwing, iets verfrissends. Het is een nieuw jaar met nieuwe kansen. Waarom ook niet? Je besluit om een beetje onderzoek te doen, waarnaar je de keuze hebt gemaakt. Deze auto gaat het worden. Voordat je besluit om deze auto aan te schaffen, is het verstandig om alle mogelijkheden in je achterhoofd te houden. Je kan namelijk naast het kopen van een auto ook kiezen voor leasen. Dit biedt je de mogelijkheid om misschien wel een duurdere auto te rijden dan je in eerste instantie voor ogen had. Ontdek daarom hieronder enkele leaseopties.

Private lease
Deze lease constructie is samengesteld voor particulieren en is een bekende lease vorm. Het is echter niet per se de beste lease vorm. Je kan een auto private leasen voor een langere periode. Dit betreft vaak een periode van 24 tot 60 maanden. De precieze contractduur wordt van te voren met de leasemaatschappij bepaalt. Op zich, is een auto voor een langere periode huren niet per se slecht, maar het contract kan bij private lease vaak niet eerder ontbonden worden dan na het afgesproken termijn. Dit betekent dat je dus ook daadwerkelijk aan de auto vast zit. Indien je er 100% zeker van bent dat je deze auto wil leasen is dit geen probleem. Voor particulieren die voor het eerst een auto leasen en dit simpelweg willen uit proberen is dit misschien niet de beste optie.

Short lease
Voor beginnende leasers zou short lease een betere match kunnen zijn. Je kan hier al een auto leasen vanaf een periode van een maand. Mocht je nou na een maand zoiets hebben dit is niets voor mij, dan kun je er gemakkelijker vanaf zien. Indien je met de desbetreffende leasemaatschappij een langere periode afspreekt, is dat ook geen probleem. Het contract is bij shortlease namelijk maandelijks opzegbaar. Je zit zo nooit ergens aan vast, wat fijn is als je het leasen van een auto voor het eerst uit probeert.

Zakelijk leasen
Deze lease constructie is niet bestemd voor particulieren, alleen voor zakelijke rijders. Je kan vanuit je werkgever een auto zakelijk leasen of vanuit je eigen zaak. Het leasecontract staat dan ook niet op jouw persoonlijke naam, maar op naam van de zaak. Dergelijke autokosten als onderhoud, brandstof en aanschafbedrag zijn bij zakelijk leasen aftrekbaar. Indien je de auto meer dan 500 kilometer per jaar gebruikt voor privédoeleinden, beschouwd de belastingdienst als inkomen en moet je belasting betalen. Over het algemeen tel je dan 25 procent van de waarde van de auto op bij je inkomen en hier betaal je belasting over. Hier staat wel weer tegenover dat bij sommige auto’s je belastingvoordeel kan krijgen en minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Hiermee willen ze duurzaam rijden te stimuleren.

Dit is een korte samenvatting van welke opties er mogelijk zijn. Lees jezelf vooral goed in en win informatie in bij andere mensen die als eens een auto hebben geleased.

Delen

Over Author

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.