Dit kun je doen om je bedrijfsbus te beveiligen - Autodiefstal.info

Dit kun je doen om je bedrijfsbus te beveiligen

0

Veel ondernemers zijn afhankelijk van hun bedrijfsbus en de handel in bedrijfsbussen is dan ook groot. Helaas zijn bedrijfsbussen daardoor ook een populair doelwit van dieven. Als ondernemer is het belangrijk om de nodige maatregelen te treffen om de kans op diefstal van je bedrijfsbus of de waardevolle spullen die zich in de laadruimte bevinden te voorkomen. In dit artikel geven we je hiervoor een aantal praktische tips.

Installeer mechanische sloten

Je kunt de kans op diefstal of inbraak flink verkleinen door mechanische sloten te laten installeren. Schakel hiervoor een specialist in busbeveiliging in. Het monteren van de sloten dient namelijk op de juiste wijze te gebeuren.

Installeer in ieder geval de volgende mechanische sloten:

  • Versnellingsbakslot
  • OBD slot
  • Motorkapslot
  • Laadruimtebeveiliging (indien er waardevolle spullen in de laadruimte liggen)

Versnellingsbakslot

Het versnellingsbakslot blokkeert de versnellingspook en maakt het daardoor lastig om er met je bestelbus vandoor te gaan. Het slot wordt netjes verwerkt in de bestuurderscabine zodat je het slot nauwelijks ziet zitten. 

Als je op pad gaat met de bus haal je het slot van slot met een sleutel die je tijdens het rijden laat zitten. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen haal je de sleutel weer uit het slot. Dat is ook direct een check zodat je weet dat het versnellingsbakslot op slot zit. Anders kun je de sleutel niet verwijderen. Kies voor een kwalitatief goed slot, bijvoorbeeld voor een versnellingsbakslot van Bearlock.

OBD slot

Het OBD slot zorgt ervoor dat hackers niet zomaar bij de OBD stekker kunnen komen. Via deze stekker is het namelijk mogelijk om de software van je bestelbus uit te lezen en nieuwe sleutels in te leren. Met de nieuwe sleutels kunnen de dieven er zo met je bus vandoor gaan. OBD beveiliging is dus geen overbodige luxe.

Motorkapslot

Het motorkapslot is een goede aanvulling op het versnellingsbakslot. Dit slot is een extra slot naast het standaardslot waarmee de motorkap is vergrendeld. Onder de motorkap bevinden zich waardevolle onderdelen, zoals bijvoorbeeld de accu. Met het motorkapslot beveilig je deze waardevolle onderdelen extra goed.

Laadruimtebeveiliging

Heb je waardevolle spullen in je laadruimte liggen, zoals gereedschap of producten die je aan klanten verkoopt? Dan is het raadzaam om in laadruimtebeveiliging te investeren. Hierbij worden er op de toegangspunten van de laadruimte sloten gemonteerd die je met een druk op de knop vanuit de bestuurderscabine kunt vergrendelen en ontgrendelen.

Naast de sloten is het raadzaam om raamroosters te laten installeren. Doe je dat niet, dan hebben sloten op de toegangspunten een stuk minder toegevoegde waarde. Door even een raampje in te tikken kunnen dieven immers alsnog de laadruimte betreden en er met je waardevolle spullen vandoor gaan.

Gedragsveranderingen

Naast de besproken beveiligingsoplossingen zijn er nog een aantal belangrijke gedragsveranderingen die je kunt doorvoeren. Zo raden we je bijvoorbeeld aan om de bus altijd in het zicht te parkeren en niet ergens op een binnenplaats.

Daarnaast is het raadzaam om waardevolle spullen niet onnodig in de laadruimte te laten liggen en de ramen van de laadruimte te blinderen, zodat het minder goed zichtbaar is welke spullen er in de laadruimte liggen. Door niet alleen je bestelbus te beveiligen, maar ook je gedrag aan te passen verklein je de kans op diefstal van je bus en/of je waardevolle spullen aanzienlijk.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.