De gevolgen van een lease contract - Autodiefstal.info

De gevolgen van een lease contract

0

Bij een leasecontract is er een schriftelijke overeenkomst getekend, met deze overeenkomst mag de auto gebruikt worden. Dit is vaak tegen een maandelijkse betaling waarbij de leasemaatschappij eigenaar blijft. Vaak bestaat de optie tot leasecontract overname. Hierbij kan de bestuurder van de auto ervoor kiezen om na de afgesproken termijn eigenaar te worden. Wil je nu een lease contract overnemen denk dan goed na over de gevolgen hiervan. Er zijn twee soorten lease, namelijk de private lease en financial lease

Financial lease

In tegenstelling tot private lease, wordt je bij financial lease na afloop van het contract wel eigenaar. Voor het aangaan van een contract wordt een deel van het totale bedrag afgelost, aan de hand van deze aankoopsom worden de maandelijkse lasten betaald. Echter, ben je wel verantwoordelijk voor eventuele aanvullende kosten zoals onderhoud en verzekeringen.

Private lease

Het grote voordeel van private lease is dat een vast bedrag per maand wordt betaald en voor alle andere zaken niet omgekeken hoeft worden. Denk hierbij aan verzekeringen of onderhoud, dit wordt allemaal vergoed. Klinkt allemaal heel mooi maar toch moet er wel rekening gehouden worden als je in de toekomst wil lenen, hieronder meer hierover. 

Lening

Bij beide opties is het dus mogelijk om eigenaar te worden. Een lease contract overnemen wordt dan ook steeds populairder. Het is wel belangrijk om te beseffen dat het niet betalen van een leasecontract gevolgen kan hebben voor je toekomst. Zo wordt dit genoteerd in het BKR wat van invloed is mocht je in de toekomst eventueel een lening of hypotheek afsluiten. Zodra het leasecontract is afgelopen staat dit nog voor 5 jaar genoteerd. Mocht je nu al een huis gekocht hebben dan kan een auto leasen hier geen invloed meer op hebben. Het is dan ook zeker geen slecht idee om eerst je hypotheek te regelen en daarna pas een lease af te sluiten. 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.