De beste autobanden laat je zetten door een vakgarage - Autodiefstal.info

De beste autobanden laat je zetten door een vakgarage

0

De beste autobanden laat je zetten door een vakgarage

We weten allemaal dat goede autobanden cruciaal zijn. Het ondersteunt een goede wegligging. We kennen allemaal de termen winterbanden en zomerbanden, maar wanneer moet je autobanden verwisselen? Daarnaast is de montage van de banden ook belangrijk. Je wilt dat dit goed zit. Daarom doe je er ook verstandig aan om bandenwissel uit te besteden aan een vakgarage.

Wat zijn zomerbanden?

Een zomerband zegt het al. Een autoband is voor in de zomer. Gaan de temperaturen omhoog, dan biedt de zomerband grip op de weg. Door gebruik van harder en zwaarder rubber geeft de zomerband meer grip en zorgt ervoor dat je minder benzine verbruikt. Ten opzichte van winterbanden, zijn zomerbanden ook goedkoper en gaan langer mee. Het is dus een goede investering voor je portemonnee het milieu!

Wat zijn winterbanden?

Uiteraard snap je ook wel dat winterbanden zijn bedoeld voor de winter. Deze banden zijn gemaakt van zacht rubber en bieden daardoor grip op de weg. Bovendien bevatten winterbanden speciale inkepingen en een aangepast loopvlak, waardoor je meer grip op de weg hebt. Helaas gaan winterbanden wel minder lang meer doordat er gebruik wordt gemaakt van zachter rubber. Desalniettemin wel een goede investering om veilig op de weg te gaan.

Wat zijn all season banden?

All season banden zijn geschikt voor het gehele jaar. Niet meer wisselen van banden, maar vertrouwen op deze banden tijdens de winter en de zomer. Door de samenstelling van de banden kan dit ook! Let alleen wel op dat in Duitsland deze banden in de winter verboden zijn. Daarnaast is het raadzaam wanneer je veel kilometers maakt, toch te kiezen voor winter- en zomerbanden. All season banden zijn geschikt voor mensen die weinig op de weg zitten.

Wanneer wissel je van banden?

De vuistregel is 7 graden. Wanneer de temperatuur onder de 7 graden duikt, is het tijd voor winterbanden. Wordt het warmer dan 7 graden dan kies je voor zomerbanden. Maar vergeet hierbij niet te denken wanneer je precies de weg op gaat. In maart is de temperatuur in de ochtend vaak nog onder de 7 graden. Je doet er dan nog verstandig aan om de winterbanden eerst te laten zitten.

Je banden laten wisselen bij een vakgarage

Banden wisselen doe je niet zomaar. Het is ook raadzaam dit te doen bij een vakgarage. Daarnaast hebben vakgarages regelmatig interessante aanbiedingen! Zij monteren veilig en vakkundig jouw banden. Kijk eens bijvoorbeeld hier voor de huidige acties!

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.