Belangrijke aspecten rondom een autoverzekering - Autodiefstal.info

Belangrijke aspecten rondom een autoverzekering

0

Een autoverzekering is verplicht en zorgt voor een goede dekking van het voertuig. Auto’s zijn erg gewild onder inbrekers. Regelmatig vindt er een auto-inbraak plaats. Ramen worden gebroken en belangrijke auto-onderdelen worden uit het voertuig gejat. Niet alleen in grote steden is autodiefstal een groot probleem, ook kleinere dorpen en landelijke gebieden krijgen ermee te maken. Een goede verzekering dekt alle schade en is daarom noodzakelijk. In dit artikel bespreken we, waar iemand rekening mee moet houden, die een goedkope autoverzekering zoekt.

Dekking

In de poliswijzer staat ook de dekking weergegeven. Ieder voertuig is anders. Bovendien speelt het bouwjaar en de leeftijd een rol. Een auto moet minstens over een kale wettelijk aansprakelijkheidsverzekering (WA) beschikken. Zonder deze verzekering, zijn de kosten van een eventuele schade soms niet te overzien. Bovendien mag een voertuig zonder WA-verzekering niet de weg op. Een kale WA-verzekering dekt alleen de kosten voor schade aan andere voertuigen. Iemand die tegen een andere auto botst, moet zijn eigen schade wel betalen. De tegenpartij krijgt de schade van de verzekeraar vergoed. Iemand met een jonger voertuig, kan beter voor WA + casco of voor een volledige WA-dekking (allrisk) gaan. Deze dekken ook auto-inbraak, stormschade, vandalisme, schade door dieren, ruitschade en eventuele overige schade. De allriskverzekering dekt daarnaast alle andere schade aan het eigen voertuig.

Premie

De premie van een autoverzekering kan sterk verschillen. Het hangt van het merk, model, leeftijd en type voertuig af. Ook het aantal schadevrije jaren worden meegenomen, in de berekening. Probeer een goedkope autoverzekering met een goede dekking te kiezen. In de poliswijzer vind je meer over de verzekeringsvoorwaarden en premies. Sommige verzekeraars hanteren een verplicht eigen risico. Dit bedrag is meestal 150 euro. De verzekerde moet dit bedrag bij schade zelf betalen. De verzekeraar vergoedt de rest. Een hoger eigen risico zorgt automatisch voor een lagere premie. Iemand kan zelf de hoogte van zijn eigen risico bepalen.

Verzekeraar, aanvullende dekking en contract

Zoek altijd naar een betrouwbare verzekeraar. Het lezen van klantervaringen helpt hierbij. Een verzekeringsmaatschappij moet financieel stabiel zijn, zodat deze uitkeringsgarantie biedt. Mensen kunnen meestal uit aanvullende diensten kiezen. Denk aan een ongevallenverzekering voor inzittenden, vervangend vervoer en pechhulp. Het is niet verplicht, maar brengt wel een hogere premie met zich mee. Natuurlijk is het wel verstandig, omdat een ernstig ongeval niet te overzien is.

Verzekeraars hanteren diverse contracttermijnen. Meestal moet iemand een jaar lang klant blijven, voordat hij de autoverzekering op kan zeggen. Dit is meestal bij nieuwe klanten van toepassing. Daarna is de verzekering meestal maandelijks te beëindigen. Let daarom altijd goed op het opzegtermijn. Overweeg welke verzekering het beste bij het budget past en zet alle voor- en nadelen op een rij.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.