Autoverzekering met diefstal dekking - Autodiefstal.info

Autoverzekering met diefstal dekking

0

Een autoverzekering afsluiten is verplicht in ons land als je met de auto de openbare weg op gaat. Doe je dat niet en je wordt staande gehouden door de politie, dan wacht je in elk geval een fikse boete. Bovendien ben je niet verzekerd als je betrokken raakt bij een aanrijding met alle mogelijke gevolgen van dien. In ons land kennen we drie verzekeringen die je af kunt sluiten. Vervolgens kun je die verzekeringen verder uitbreiden als je dat wilt.

Een autoverzekering is in ons land verplicht
Het is in ons land verplicht om je auto tenminste WA verzekerd te hebben. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt alleen de schade die ontstaat aan de tegenpartij als je betrokken bent bij een aanrijding. Je eigen schade wordt dan dus niet gedekt. Daar draai je dan ook zelf voor op. Als je kiest voor de WA beperkt casco verzekering, dan is al sprake van een meer uitgebreide verzekering. Nog steeds is de schade aan de eigen auto als gevolg van een aanrijking niet gedekt. Wel is je auto nu verzekerd tegen diefstal en bijvoorbeeld brand.

De allrisk verzekering geldt als de duurste verzekering
De derde verzekering die je af kunt sluiten is de allrisk verzekering. In dat geval is de schade aan de eigen auto bij een aanrijding wel verzekerd, net als opnieuw voor zaken als diefstal en brand. De allrisk verzekering is de duurste van de drie, logischerwijs is de WA verzekering de goedkoopste van de drie verzekeringen. Je kunt je verzekeringen verder uitbreiden als je dat wenst. Zo kun je ook de inzittenden van de auto verzekeren. In dat geval wordt een bedrag uitgekeerd als sprake is van blijvend letsel of van overlijden.

Vergelijk autoverzekeringen en stap eventueel over
Moet jij je auto verzekeren? Vergelijk dan eerst de premies van de verschillende verzekeraars. Zo weet je zeker dat je de voor jou meest aantrekkelijke verzekering afsluit, tegen uiteraard de meest gunstige voorwaarden. Autoverzekeringen vergelijken kan online via bijvoorbeeld Totaalbesparen.com.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.