Autoruit vervangen na autodiefstal - Autodiefstal.info

Autoruit vervangen na autodiefstal

0

Autodiefstal wordt nog altijd geassocieerd met een ingetikte zijruit. Het is jarenlang de makkelijkste manier geweest om een auto te stelen. Ruit intikken, aan de slag met een schroevendraaier of de bedrading en de autodief kon er zo met de auto vandoor. Werd de auto teruggevonden, dan was de autoruit vervangen daarmee direct onvermijdelijk. Als de auto al teruggevonden werd overigens, want vaak werd deze zo snel mogelijk over de grens verkocht of opgedeeld in onderdelen om snel geld te verdienen. Maar hoe is de situatie nu? Sneuvelen de zijruiten nog wel tijdens autodiefstal?

De autoruit vervangen is niet meer nodig

De techniek in de auto heeft flinke sprongen gemaakt. De vaardigheden van de gemiddelde autodief ook. Steeds vaker wordt een auto gehackt, zodat de autodief geen ruit meer in hoeft te tikken. Toegang verkrijgen via de software is makkelijker, sneller, geruisloos en daarnaast valt het niet op dat de auto gestolen is wanneer alle zijruiten er nog gewoon inzitten.

Dat de dieven kiezen voor de nieuwere auto’s, dat mag dan ook geen verrassing heten. De oudere auto’s laten de criminelen staan. Enerzijds omdat het inslaan van de zijruit altijd de aandacht kan trekken, anderzijds omdat de waarde van de auto of de onderdelen simpelweg te laag is.

Worden zijruiten helemaal niet meer ingeslagen?

Uiteraard komt het nog wel voor dat een zijruit ingeslagen wordt tijdens een inbraak of vandalisme. Een intelligente dader kiest daarbij altijd voor de zijruit. Een gelaagde voorruit slopen om zo toegang te krijgen tot de auto, duurt veel te lang – als het al lukt. Deze ruit valt namelijk niet in duizenden stukjes uit elkaar. Veiligheidsglas doet dat wel en dat is waar zijruiten van gemaakt worden.

Het intikken van een zijruit kost relatief weinig moeite voor een inbreker, vandaal of autodief. Voor jou betekent het een directe kostenpost indien de auto teruggevonden wordt. Een kostenpost waar je echt niet op zit te wachten, want de kans is groot dat andere waardevolle bezittingen ook uit de auto ontvreemd zijn.

Beter voorkomen dan genezen

Autodiefstal is bijzonder vervelend en heeft naast financiële gevolgen vaak ook emotionele consequenties. Daarom is het verstandig om goed te kijken naar manieren om het risico op autodiefstal te verkleinen. Een aantal tips op een rijtje:

  • Laat geen waardevolle bezittingen in het zicht liggen
  • Doe de auto altijd op slot
  • Parkeer op verlichte plekken of plaatsen die goed in het zicht liggen
  • Plaats een alarmsysteem-waarschuwingssticker op de ruit

Autoruit vervangen: kosten hoeven niet altijd hoog te zijn

Is jouw auto teruggevonden na een autodiefstal en is de zijruit ingeslagen, dan is er een manier om veel te besparen op de kosten voor ruitvervanging. Door te kiezen voor after market zijruiten, kies je voor de beste prijs-kwaliteitverhouding en bespaar je direct veel. Dit autoglas is namelijk niet van een merklogo voorzien, maar voldoet wel aan dezelfde eisen als autoglas van de dealer. Alleen is de prijs veel lager, omdat er geen exclusiviteitsrecht op rust. Deze autoruiten zijn in de meeste gevallen zelfs goedkoper dan een gemiddelde tweedehands autoruit. Zo wordt de autoruit vervangen weer betaalbaar, wat een prettig idee is na autodiefstal.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.