Autodiefstallen in Nederland - Autodiefstal.info

Autodiefstallen in Nederland

0

Autodiefstallen in Nederland

Het aantal autodiefstallen in Nederland neemt gelukkig af. Gelukkig, totdat ze precies jouw auto uitkiezen. Hoe zit het met de dekking van je autoverzekering in geval van diefstal?

De daling in autodiefstallen bedroeg vorig jaar tien procent. Toch betekent dit niet voor alle autobezitters dat ze goed nieuws krijgen. Vooral de merken BMW, Audi en Volkswagen zijn nog altijd erg populair onder de mensen die graag een auto ongewenst van eigenaar laten wisselen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat jouw auto geen makkelijk doelwit is.

De autoverzekering dekkingen

De schade aan jouw auto als gevolg van diefstal wordt vergoed bij een WA+ en Allriskverzekering. Hoeveel je precies uitgekeerd  krijgt hangt altijd af van de voorwaarden van de specifieke verzekering en het eventuele maximale bedrag die jouw verzekeraar per type schade uitbetaald. Met alleen een WA-verzekering heb je geen recht op een vergoeding bij diefstal. Het is namelijk geen schade die je bij een ander veroorzaakt, wat het enige is wat de WA-verzekering dekt.

Vergeet geen aangifte te doen

Belangrijk: doe altijd aangifte. Contact zo snel mogelijk het Aangifteloket Gestolen Voertuigen. Dan weten je verzekeraar en de politie ook dat jouw auto gestolen is. Mocht de autodief bijvoorbeeld schade maken met jouw auto, is dit ook niet meer jouw probleem dankzij de aangifte die je gedaan hebt.

Auto teruggevonden binnen 30 dagen?

Als je auto wordt teruggevonden binnen 30 dagen vergoedt de verzekering alleen de eventuele schade die de dief heeft veroorzaakt. Is de auto niet teruggevonden? Dan hangt het bedrag af van de voorwaarden van jouw autoverzekering. Hier zijn vier regelingen voor bedacht:
– nieuwaarderegeling, hier krijg je het bedrag van jouw nieuw gekochte auto terug
– aanschafwaarderegeling, hier krijg je het bedrag van jouw tweedehands gekochte auto terug
– gelijkwaardige autoregeling, hier krijg je het bedrag van een gelijkwaardige auto terug
– dagwaarderegeling, hier krijg je het bedrag van de huidige waarde van de auto terug

De juiste autoverzekering kiezen

Het is belangrijk om de juiste autoverzekering te kiezen voor jouw nieuwe of tweedehands auto. Wat is de dagwaarde? Is het een populair merk onder autodieven? Dit heeft allemaal invloed op de hoogte van jouw autoverzekering en kan ook jouw keuze beïnvloeden op een WA, WA+ of Allrisk verzekering. Je autoverzekering vergelijken kan eenvoudig op een website als Autoverzekering.nl of Overstappen.nl. Autoverzekeringen vergelijken kan wel tot 200 euro per jaar besparen.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.