Auto huren - Autodiefstal.info

Auto huren

0

Maak je eigenlijk niet zo veel gebruik van je auto als dat je had gewild omdat je in de stad woont? Ben je daarnaast bang dat de auto gestolen wordt? Probeer dan over te stappen om een auto te huren. Je kan dan zelf kiezen wanneer je de auto nodig hebt, en hiervoor hoef je dan niet jaarlijkse wegenbelasting, of andere verzekeringen te betalen. Vaak heb je in het centrum van een stad een autoverhuurbedrijf, hier kan je makkelijk naartoe om een auto te huren. Ik geef je hieronder een paar tips waar je op moet letten als je een goedkope auto wilt huren.

P+R

In verschillende steden heb je goedkope plekken om te parkeren. Dit zijn vaak parkeergarages die buiten de stad liggen, maar hier hoef je dan maar € 1 per dag voor te betalen, als je met je OV-chipkaart vanuit de parkeergarage naar het centrum gaat. Op deze manier proberen de verschillende gemeentes de drukte uit de stad te halen. Controleer voordat je de auto gaat huren dan ook waar deze goedkopere parkeergarages en parkeerplekken zijn.

Afwegen van de kosten

Bij de meeste verhuurbedrijven kan je weken, of zelfs maanden van tevoren je auto huren. Hierbij is het natuurlijk belangrijk hoeveel het gaat kosten. Op de websites zie je vaak al hoe veel zo’n huurauto gaat kosten. Hou er rekening mee met hoeveel ruimte je in de kofferbak nodig hebt, en hoeveel ruimte je nodig hebt voor meerijders. Als je namelijk niet zo veel ruimte nodig hebt, kan je een kleinere (en goedkopere) auto huren. Vaak als je ruim van tevoren een auto huurt, is dit ook goedkoper bij sommige verhuurbedrijven.

Per 24u betalen

Hou er rekening mee dat je een huurauto per 24 uur moet betalen. Je kan bij het zoeken van de huurauto invullen hoe laat je de auto wilt ophalen en inleveren. Stel je haalt de auto op om 13:00u en levert hem 7 dagen later om 14:00u in, betaal je voor 8 dagen. Dat ene uurtje extra kost dus veel geld. Kijk van tevoren goed hoe laat je de auto wilt inleveren, en maak dus nog goed gebruik van die laatste 24uur.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.