Auto accu opladen met startkabels en gel accu kopen? - Autodiefstal.info

Auto accu opladen met startkabels en gel accu kopen?

0

Als automobilist heb je het vast wel eens gehad: een lege accu. Daar sta je dan langs de kant van de weg. Je auto doet niks meer en je loopt grote vertraging op. Maar hoe kan je je auto accu opladen met startkabels en waarom zou je een gel accu kopen? Dat lees je in dit artikel.

Startkabels helpen je weer de weg op

Wanneer de accu van je auto leeg is, wil je zo snel mogelijk weer de weg op. Startkabels, een jumpstarter of een acculader geven de oplossing. Maar pas op voordat je aan het werk gaat. Je moet goed weten wat je doet wanneer je startkabels gebruikt. Onjuist gebruik van startkabels kan leiden tot een kapotte accu of zelfs gevaarlijke situaties. Je dient dan ook goed alle stappen in de juiste volgorde uit te voeren. Ook heb je geschikte startkabels nodig met een dikke koperen kern. Voor dieselmotoren gebruik je andere startkabels dan voor benzinemotoren. Ook de cilinderinhoud van jouw motor bepaalt welke startkabels jij nodig hebt. In plaats van startkabels zou je ook een acculader of een jumpstarter kunnen gebruiken, hiervoor gelden weer andere regels. Zorg er dus in ieder geval voor dat je de goede set startkabels in je auto hebt liggen.

Gebruik van startkabels

Als je startkabels wilt gebruiken, begin je met het juist plaatsen van de twee auto’s. Je kunt ze bijvoorbeeld met de neuzen tegenover elkaar zetten of vlak naast elkaar. Het is handig als jouw startkabels wat langer zijn. Dan heb je namelijk wat meer speling tussen de auto’s. Daarna open je de motorkappen en zoek je de accu’s op. Het is mogelijk dat je niet bij de accu kunt komen bij bepaalde type auto’s. Kijk dan in het instructieboekje waar je de startkabels moet aansluiten. Volg onderstaande stappen bij het gebruiken van de startkabels voor je auto accu.

 

  • Begin met het aansluiten van de rode kabel op de pluspool (+) van de helpende auto, sluit daarna het andere uiteinde van de rode kabel aan op de pluspool de auto met de lege accu.
  • Sluit de zwarte kabel aan op de minpool (-) van de volle accu, het andere uiteinde sluit je aan op de massa van de auto met de lege accu. 
  • Laat de auto met de volle, werkende accu ongeveer vijf minuten aan staan. Dit kan het best met een verhoogd toerental door de auto in zijn vrij te zetten en het gaspedaal wat in te trappen
  • Start nu de auto met de lege accu en laat beide auto’s zo nog vijf minuten lopen.
  • Zet dan bij beide auto’s de achterruitverwarming en de blower aan voordat je de startkabels loshaalt, zodat de hoge laadstroom kan worden opgevangen. Je haalt de startkabels los op precies de tegenovergestelde manier van hoe je ze geplaatst hebt. Gel accu’s (niet voor auto’s) kunnen beter ontladen. Dat is dan ook de reden waarom je een gel accu kan kopen. Ook kan je een motoraccu online kopen.
  • Ga nu nog minimaal een half uur rijden voordat je hem uitzet. De accu kan dan opgeladen worden. Gefeliciteerd de accu is weer zoals vanouds!

Je weet nu hoe je startkabels moet gebruiken voor het weer herstarten van de accu van je auto. Daarnaast weer je de voordelen van een gel accu. Hier kan je een gel accu kopen.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.