Afgeleid rijgedrag en hoe dit te voorkomen - Autodiefstal.info

Afgeleid rijgedrag en hoe dit te voorkomen

0

We weten allemaal hoe druk het leven kan zijn, en proberen vaak te multitasken om tijd te besparen. Het is echter nooit een goed idee om iets te doen dat uw aandacht afleidt van het rijden wanneer u achter het stuur zit.

Wat is afgeleid rijden?

Afgeleid rijden is elke activiteit die uw aandacht afleidt van uw vermogen om u op de weg te concentreren. Dit kan gaan van sms’en tot telefoneren, eten en zelfs van radiozender veranderen.

 

Iedereen denkt dat hij deze dingen kan doen tijdens het rijden, maar dat is niet het geval. Afgeleid rijden heeft geleid tot veel dodelijke slachtoffers en aanzienlijke verwondingen. Wordt niet nog een statistiek! Het is meestal het beste om elke andere activiteit dan autorijden uit te stellen tot u uw bestemming bereikt.

Waarom zijn we schuldig aan afgeleid rijden?

Afleiding komt steeds vaker voor omdat mensen steeds gemakkelijker worden afgeleid, wat gepaard gaat met het gemak waarmee bijna alles in de wereld van vandaag op onze telefoons te vinden is. Dit zijn de meest voorkomende redenen om je schuldig te maken aan het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Gebruiken van telefoon

Het gebruik van mobiele telefoons is een van de belangrijkste redenen waarom mensen afgeleid rijden. Telkens als u een melding hoort, bent u geneigd uw telefoon te pakken en meteen te controleren. Er zijn dagelijks duizenden automobilisten op de weg die op elk moment hun mobiele telefoon gebruiken. Het is ook erg afleidend voor tienerbestuurders die vaak sociale media willen gebruiken of sms’en tijdens het rijden.

Eten tijdens de rit

U denkt waarschijnlijk dat u niet genoeg tijd hebt om thuis te gaan zitten en een maaltijd te nuttigen tussen het rennen naar werk, school of uw verschillende activiteiten door. Dit leidt er vaak toe dat mensen eten klaarmaken voor tijdens het rijden of fastfood pakken.

 

Helaas is eten en rijden moeilijker dan sms’en en rijden. U moet in gedachten houden waar het eten is dat u wilt pakken en welke saus u op uw frietjes wilt doen, en tegelijkertijd voorkomen dat u morst. Elke seconde dat uw aandacht niet op de weg is gericht verhoogt de kans op een ongeluk.

 

De radio aanpassen

Telkens wanneer u een reclame of hetzelfde oude liedje op de radio hoort, komt u in de verleiding om van zender te veranderen. Ondanks het feit dat dit slechts een kort oordeel is, kan het u genoeg afleiden om een ongeluk te veroorzaken. Gebruik uw radio alleen als u stilstaat in het verkeer of met de stuurbediening.

Tips om afgeleid autorijden te voorkomen

Hoewel het gemakkelijk is om afgeleid te worden tijdens het rijden, zijn er nog eenvoudiger manieren om dit te voorkomen. Gebruik deze strategieën en u heeft minder aan uw hoofd als u achter het stuur zit.

 

Bewaar uw telefoon op een veilige plaats – Houd uw mobiele telefoon uit het zicht in de auto. Als u hem als GPS gebruikt, bevestig hem dan aan een telefoonhouder en raak hem niet aan tijdens het rijden.

 

Vergeet uw werk – Denk niet aan uw werk tijdens het rijden, vooral niet als u een telefoontje of e-mail moet beantwoorden. Stel een automatisch antwoord op uw telefoon in dat uw werkgever of collega’s laat weten dat u aan het rijden bent, zodat ze u niet proberen af te leiden.

 

Rijdt op volle maag – Eet thuis, op het werk of in een restaurant in plaats van in uw auto. Het maakt uw auto ook minder rommelig.

 

Beperk het aantal passagiers – Als u snel afgeleid bent, probeer dan het aantal personen in uw voertuig te beperken. Hoe minder mensen, hoe minder afleiding.

Rij veilig en zonder afleiding

Als u veilig wilt rijden, moet u zich ontdoen van alle mogelijke afleidingen. Alles kan wachten tot u uw eindbestemming heeft bereikt – als het een noodgeval is, zoek dan een veilige plek om aan de kant te gaan. Als u op zoek bent naar extra hulp achter het stuur, overweeg dan rijlessen te nemen bij Rijschool Utrecht.

 

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.