3 Tips om jouw auto thuis te wassen - Autodiefstal.info

3 Tips om jouw auto thuis te wassen

0

Verzorging en behoud van de esthetiek van jouw auto vereist enige attitudes, zoals regelmatig wassen. Het schoonhouden van de carrosserie verlengt de levensduur van het voertuig en de duurzaamheid van het lakwerk. Dit gebeurt omdat het wassen van de auto een proces is van het verwijderen van verontreinigingen zoals stof, zand en vuil in het algemeen. Als je jouw auto liever thuis wast, is het van essentieel belang te weten wat de beste manieren zijn om jouw voertuig zelf schoon te maken. Daarom hebben wij dit artikel opgesteld met waardevolle tips. Kijk hier eens naar!

1. Gebruik geschikte producten om de auto te wassen

Bezuinig niet bij de keuze van de producten. Afwasmiddelen of poederzeep beschadigen het lakwerk van de auto en veroorzaken vlekken. Daarom is het beter om te kiezen voor de juiste producten of neutrale zeep voor voertuigen. Geef bij het kopen van washandjes en handdoeken de voorkeur aan modellen van natuurwol of microvezel. Ze voorkomen krassen op het oppervlak van de auto. Er zij aan herinnerd dat het gebruik van ongeschikte producten om de auto schoon te maken, schade kan toebrengen aan de carrosserie van de auto, hetgeen zal leiden tot verliezen en een waardevermindering van het voertuig.

2. Droog de auto na het wassen

Om het overtollige water uit het voertuig te verwijderen, moet je het niet in de zon laten drogen. In deze stap gebruikt je een katoenen of microvezeldoek om de auto te drogen, waarbij je eraan moet denken de handdoek telkens te vervangen als hij te nat is.

3. Maak de binnenkant van de auto schoon

Vergeet niet dat de binnenkant van de auto ook aandacht nodig heeft. Je kunt een stofzuiger gebruiken om het overtollige vuil in de hoeken, aan de binnenkant van de deuren en onder de stoelen te verwijderen. Het dashboard kan worden gereinigd met een vochtige doek en een specifiek product. De rubbermatten kunnen worden gewassen met water en zeep. Nu je deze waardevolle tips voor het wassen van de auto kent, is het goed om een schoonmaakroutine vast te stellen, zoals eenmaal per week of om de 15 dagen.

Delen

Over Author

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.